28/08/2021

11:00 - 18:00

Beginpunt: Bierumer School, Hereweg 12 Bierum


Deelnemende kunstenaars:
Lola Diaz Cantoni
Berndt Eilts
Michel de Vries
Jessy Tam
Lan-Hsin Tu
Inball Ann Hershtig
Vanina Tsvetkova & Simon Niks
Michiel Teeuw & Samantha Pellarini
Ivana Đerić
Eleni Tsompanidou
Dwaal door de weilanden, over de dijk, langs de zee en in het dorp waar performances plaatsvinden die op de omgeving reageren. Haal je dwaal kaart op bij de Bierumer School en wandel vanaf daar op 28 augustus door een performatief landschap en laat je betoveren.

De wandeling is rond de 7 kilometer. De performances zijn verspreid over de route. Vanaf 11 uur starten de performances en zullen eindigen om 18:00. Op de route zijn plekken waar je kunt rusten en picknicken. Bij het beginpunt kun je een picknick tas met eten en drinken kopen of je kunt je eigen meenemen.
Naar Bierum met openbaar vervoer vanuit Groningen:

Neem de trein vanaf het hoofdstation naar Appingedam. Vanaf daar rijd een kleine bus nar Bierum, stap uit bij de halte 'Smidslaan'. De bus vertrekt elk uur, voor een goede verbinding neem de trein van 12 minuten voor het hele uur (9:48, 10:48, etc.).

Je kunt ook vanuit Appingedam met de OV fiets naar Bierum fietsen door de weilanden, dit is ongeveer 6 kilometer. Check voor meer reisadvies https://9292.nl/
INFORMATIE:

De Collective Wandering wil het Groningse landschap opnieuw betoveren door het gebruik van de psychogeografische techniek. Psychogeografie wil bestaande concepten over landschap, deze bepalen hoe we met het landschap omgaan, doorbreken en hervormen. Door rond te dwalen en niet precies weten waar je naar op zoek bent en waar je heen moet verandert je manier van kijken, bewegen en luisteren.

De performances bieden nieuwe perspectieven, ervaringen en herinneringen aan plekken. Dit doorbreekt de manier waarop we doorgaans naar het landschap kijken en creëert nieuwe associaties en gevoelens. Het doorbreekt de banaliteit van je dagelijkse omgeving en voedt het met magisch denken die betekenis en waarde herschept. Het landschap is niet langer een achtergrond voor het performatieve leven, maar essentieel onderdeel en moet daarom op een andere manier benaderd worden.

De Collective Wandering is een dag waarop jij als psychogeograaf zelfstandig naar de performances op zoek gaat zonder precies te weten wat en waar ze zijn.
Click for English
Collective Wandering